GLUTENSİZ GIDA MARKASI DR. SCHÄR TÜRKİYE’DE İLK FABRİKASINI AÇTI
100 yılı aşkın süredir İtalya’da bulunan, glutensiz gıda alanında üretim yapan, özel beslenme ihtiyacı olan bireylere yönelik analizler sunan glutensiz gıda markası Dr. Schär, Türkiye’deki ilk fabrikasını açtı. Marka, İstanbul Sancaktepe’deki yatırımıyla glutensiz ürünleri daha ulaşılabilir hale getirmeyi ve Türkiye’yi glutensiz gıda üssü haline getirmeyi hedefliyor.
Schär markası altında glutensiz gıda üreten İtalyan şirketi Dr. Schär, ekmek ve un üretimine başladığı Türkiye’deki ilk fabrikasının açılışını düzenlenen törenle kutladı. Sancaktepe Kaymakamı Ahmet Karakaya, Sancaktepe Belediyesi Başkan Yardımcısı Ercan Baht, Sancaktepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Hale Özbaş, İstanbul Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü İl Müdür Yardımcısı Nazif Koca, Dr. Schär Kurucu Lider Ulrich Ladurner, Dr. Schär Türkiye Yönetim Kurulu Lideri Werner Strobl, Dr. Özgür Erdoğan, Schar Türkiye Genel Müdürü, Yeditepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Binnur Okan Bakır, Gastroenteroloji ve Hepatoloji Uzmanı Prof. Dr. Hakan Demirci, çok sayıda uzman diyetisyen, Çölyak hastaları, Çölyak derneklerinin temsilcileri ve basın mensupları katıldı.
‘GLUTENSİZ ÜRÜNLER DAHA ERİŞİLEBİLİR HALE GETİRİLECEK’
Açılışta konuşan Schar Türkiye Genel Müdürü Dr. Özgür Erdoğan, “Schär olarak geniş çalışma portföyümüzle Çölyak hastalarının ve çeşitli sağlık nedenleriyle glutensiz beslenmeye ihtiyaç duyan bireylerin yanındayız. Artık Türkiye’ye yaptığımız yatırımla ürünlerimizi daha ulaşılabilir hale getiriyoruz. Fabrikamızda markanın en sevilen ekmekleri olan Pan Blanco Beyaz Ekmek, Pan Multigrano Tahıllı Ekmek, Pan Rustico Ekşi Maya, Tahıl, Esmer Ekmek ve en sevilen unlar olan Mix B Ekmek, Mix C Patisserie ve Mix Farina’yı üretmekteyiz. Bunlarla birlikte atıştırmalık kategorisindeki iki yeni ürünümüz olan Çörek Çekirdekli Nigotti Kraker ve Kinoalı Kinotti Kraker üretimine başladık.”
47 KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLAYAN ŞİRKET YÜZDE 50 BÜYÜDÜ
Yatırımın önemine dikkat çeken Erdoğan, “Özellikle glutensiz beslenmeye ihtiyaç duyan bireyler için yatırım çok değerli. Çünkü bu insanların en değerli derdi bu eserlere ulaşmaktır. Ulaşsalar bile, İşin lezzetli olması kritik önem taşıyor. Ayrıca işin glutensiz olduğundan da emin olmaları gerekiyor. İkimiz de lezzetten ödün vermiyoruz. Yemek vermiyoruz ve glutensiz olduğuna güveniyoruz. Hiçbir şey üretmiyoruz. Tesisimizde glutensiz çalışmalar dışında diğer çalışmalar bulunmaktadır.Ayrıca çalışmalarımızda hiçbir koruyucu madde kullanmıyoruz.Bu sayede çölyak hastalarının daha sağlıklı bir yaşam sürmelerine yardımcı oluyoruz.Glutensiz gıda üretiminin oldukça fazla olduğunu söylemeliyim. Çünkü bu sorunları ortadan kaldırdığınızda işin hem şekli hem de tadı bozulur ve bunu bir şekilde önlemeniz gerekir.Bunu yaparken insan sağlığına zarar verecek koruyucu ve katkı maddeleri kullanmamak değerlidir.Bu noktada , koruyucu kullanmıyor, lezzetli işler üretiyoruz. Öte yandan istihdama da katkı sağlıyoruz. Biz sağlıyoruz. Şu anda 47 kişilik bir grubuz ama daha da büyüyeceğiz. Geçen yıla oranla bu yıl yüzde 50 büyüme kaydettik. Gelecek yılda da bu büyümeyi sürdürmek için çalışıyoruz” dedi.
‘HEDEFİMİZ TÜRKİYE’Yİ GLÜTENSİZ GIDA ÜSSÜ HALİNE GETİRMEK’
Türkiye’ye yaptıkları yatırımla özel beslenme ihtiyacı olan bireyleri destekleyerek ülke ihracatına katkı sağlamayı hedeflediklerini belirten Erdoğan, “Yaptığımız bu yatırımla ülkemizin ekonomisine katkı sağlayabilmenin mutluluğunu yaşıyoruz. glutensiz beslenen bireylerin hayatlarına dokunurken ülkemize gururla belirtmek isterim ki, işletmeye aldığımız fabrikamızla ülkemizin ihracat potansiyeline katkı sağlamaya başladığımızı gururla belirtmek isterim. -Rusya, Gürcistan, Azerbaycan, Kıbrıs, Cezayir, Irak, Pakistan ve Ürdün’e bedava gıda.Bu çalışmalarımızı artarak sürdürmeyi hedefliyoruz.Amacımız Türkiye’yi glutensiz gıdada bir üs haline getirmek ve ülkemizin sıralamada yer almasını sağlamaktır. Glutensiz gıda alanında lider birkaç ülkenin tam ortasında Schär olarak dünya çapında 18 farklı lokasyonda 11 ülkede özel beslenme ihtiyacı olan bireylere yönelik testler üretiyoruz.Üretime başladığımız Türkiye’de 2019 yılından bu yana faaliyet gösteriyoruz. bugün fabrikamızla birlikteyiz. Kısa sürede yakaladığımız bu ivme, Avrupa pazarında olduğu gibi Türkiye’de de sektör liderliğimizi güçlendireceğimizin sinyalini verirken, Türkiye’yi glutensiz gıda merkezi yapma hedefimizin de çok uzun vadeli olmadığını gösteriyor.” dedi.
STROBL: TÜRKİYE’DEKİ YATIRIMIN ÇOK FAZLA FAYDA SAĞLAYACAĞINA İNANIYORUZ
Schär Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Werner Strobl şunları söyledi: ‘Kendimize misyon olarak adlandırdığımız şey her zaman özel beslenme ihtiyaçları olan insanların günlük yaşamlarını iyileştirmek olmuştur. Bu nedenle Schär’ın Türkiye’deki fabrikasıyla birlikte glutensiz ürünlerin daha fazla insana ulaşması çok değerli. Hem buradaki ihtiyaç hem de Türkiye’nin coğrafi konumu dikkate alındığında bu yatırımın birçok fayda sağlayacağına inanıyoruz. Schär, bu fabrika ile toplumun sağlığını korurken, ihracat faaliyetleriyle de ülke ekonomisine katkı sağlayacak. “Bu aynı zamanda Schär’ın daha fazla ülkenin glütensiz ihtiyacını karşılamaya başladığı ve buradaki insanların hayatlarına dokunabileceği anlamına da geliyor” dedi.